Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Olumsuz takdirde aksiyonlevini adına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere ilgi edilmeli?;

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından himmet alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil yetişmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye Yangın kapısı istanbul fiyatı giren, ısı ve kötüın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın Kapısı seçer nazarıitibar edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Çıkış Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile içeriden dışarıya akıllıca açılmaktadır.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu gibi kabil.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page